Начин на приготвяне
Обелваме както ябълките, така и дюлите, след което ги настъргваме на ренде. Поставяме ги в съд и към тях добавяме захарта, канелата и ванилов екстракт.
Всичко разбъркваме и оставяме самия съд наклонен, за да може да си пуснат сока и той да се отцеди.
Започваме да си оформяме щрудела, като взимаме лист кора, намазваме с масло и сгъваме на две.
Намазваме пак и отново сгъваме още на две.
Поставяме пълнежа в средата, подгъваме краищата и навиваме на рулце.
Подреждаме готовите рулца в тава, върху която предварително сме поставили хартия за печене.
Поставяме в предварително загрята фурна и печем за около 45-50 минути на 160 градуса.
След като извадим, поръсваме с пудрата захар.