Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Орехов сос за печена риба

Орехов сос за печена риба

Орехов сос за печена риба
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Орехов сос за риба - апетитно допълнение към рибното ястие"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • орехи - 1/2 ч.чаша смлени
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 150 г
  • бяло вино - 100 мл.
  • вода - 300 мл.
  • черен пипер - 1 к. л.
  • риган - 1 к. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и добавете нарязания на много дребно лук. Прибавете смлените орехи и запържете за около 2-3 минути.

През това време размийте в купа брашното и доматеното пюре с бялото вино.

Прибавете водата, разбъркайте добре и получената смес прибавете към орехите и лука.

Подправете с черен пипер, риган и сол на вкус, и гответе до желаната гъстота. Свалете готовия сос от огъня и поръсете с наситнен на дребно чесън.

Този сос може да поднесете към печена риба според вашето предпочитание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: