Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за печени зеленчуци

Марината за печени зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Марината за печени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Ароматни печени зеленчуци с медена марината, която ще ви накара да забравите за пържолите!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 40 - 50 мл или олио
  • оцет - 3 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в подходящ съд соевия сос, оцета, пасирания чесън, изцедения лимонов сок и разбъркайте добре с меда и подправките.

Добавете зехтина най-накрая и отново добре разбийте.

С така приготвената марината може да мариновате зеленчуците преди да ги изпечете на скара или фурна и след като вече зеленчуците са сготвени.

Маринатата за печени зеленчуци е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка: