Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба на скара с орехов сос

Риба на скара с орехов сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Риба на скара с орехов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Риба на скара - неувяхваща класика в кухнята"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг бяла
  • масло - З с.л. растително
  • орехи - 60 г
  • чесън - 40 г
  • оцет - 1 с.л.
  • люти чушки - 20 г лютиви пиперки
  • магданоз - 20 г
  • сол - 12 г
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешността и я измийте. Нарежете я на филии с дебелина 2 сантиметра. Посолява се, поръсва се с черен пипер и се пече на умерено загрята скара. Готовата риба се поръсва със ситно нарязан магданоз.

За да приготвите соса смелете първо орехите. Чесънът се стрива със сол, добавят се черен пипер, ситно нарязан магданоз, оцет, лютите пиперки и останалото растително масло. Сместа се попарва с чаша гореща вода, добавят се счуканите орехи и се разбърква.

Рибата се поднася топла, залята с приготвения орехов сос и с гарнитура от варени картофи, залети с разтопено краве масло и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: