Кладница с бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кладница с бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
34 мин.
Порции
2
"Май открихме перфектното мезе за бира, само да отворим още една, за да сме сигурни"

Необходими Продукти

  • кладница - 200 г
  • масло - 30 г
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 200 - 220 мл
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте гъбите. Нарежете ги на големи парченца, а скилидките чесън направете на тънки филийки.

Загрейте маслото на тих огън и сложете в него чесъна. След минута-две добавете гъбите с малко сол и половината скълцан магданоз и увеличете огъня.

Гответе 10 минути или докато се редуцира по-голяма част от течността изпусната от гъбите Кладница.

Тогава налейте бирата и продължете готвенето още 8-10 минути.

Поръсете с останалия свеж магданоз и още сол, ако е необходимо.

Поднесете предястието гъби в масло топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: