Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го запържете в зехтина до омекване-5-6 минутки на умерен огън.
Сипете ориза, запържете и него за 1-2 минути заедно с 80 грама от кладницата - почистени и нарязани, след това налейте виното. Бъркайте на отворен капак, за да се изпарява алкохола-3-4 минути.
Наливайте бульона (горещ) на два три пъти при непрестанно бъркане. Докато не се поеме течността, не наливайте следващата порция бульон. Така ще постигнете така типичната за ризотото кремообразност.
Когато оризът поеме почти всичкият бульон (след около 9-10 минути варене) сложете останалите гъби, маслото, солта и продължете да разбърквате за още 3-4 минути.
Готовото ризото с гъби разсипете на порции.
Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах.
Добър апетит!