Начин на приготвяне
Отстранете на бисквитите крема, с който са слепени, и ги смелете или намачкайте на брашно.
Сложете жълтъците и захарта на водна баня.
Бъркайте до разтваряне на захарта и докато леко се сгъстят. В чаша смесете кафето и алкохола.
Сложете в купа маскарпонето и на тънка струя добавете жълтъците, като разбърквате с шпатула до еднородна смес.
Разбийте сметаната и на два пъти я добавете към маскарпонето. Разбърквайте с шпатула. В голяма стъклена купа сложете от готовия крем.
Покрийте с част от бисквитите и леко ги сиропирайте с кафето и алкохола. Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите.
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за една нощ. Преди поднасяне поръсете крема Тирамису обилно с какао.
Коментари