Начин на приготвяне
И да търсите по-вкусна салата с риба тон от тази, няма да намерите
Измитата и обелена бяла ряпа и се нарязва на тънки кръгчета и се осолява. Оставя се настрани.
Почистените и измити репички се нарязват на тънки кръгчета.
Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лютата червена чушка се почиства от семената и се нарязва на лентички.
Зелената салата Дъбов лист се измива внимателно, тъй като листата ѝ са много крехки, оставя да се изцеди. Накъсва се след това ръце и се разпределя в порционни чинии. Отгоре се разпределят репичките и чери доматите.
От кръгчетата бяла ряпа се оформят фунийки, във всяка се слага по лентичка червена люта чушка. Разпределят се върху салатата.
В средата на всяка порция се слага от отцедената от зехтина риба тон. Поръсва се със сухия риган, листенца магданоз и приготвения дресинг от лимоновия сок, пресования чесън, зехтина от консервата риба тон и сол на вкус.
Добър апетит!