Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с риба тон и ряпа

Зелена салата с риба тон и ряпа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Зелена салата с риба тон и ряпа
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 бр. Дъбов лист
  • риба тон - 180 г консерва в зехтин
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • репички - 1 връзка
  • люти чушки - 1 бр. червена, не много люта
  • чери домати - 1 шепа
  • копър - 1 к.л. сух
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

И да търсите по-вкусна салата с риба тон от тази, няма да намерите

Измитата и обелена бяла ряпа и се нарязва на тънки кръгчета и се осолява. Оставя се настрани.

Почистените и измити репички се нарязват на тънки кръгчета.

Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лютата червена чушка се почиства от семената и се нарязва на лентички.

Зелената салата Дъбов лист се измива внимателно, тъй като листата ѝ са много крехки, оставя да се изцеди. Накъсва се след това ръце и се разпределя в порционни чинии. Отгоре се разпределят репичките и чери доматите.

От кръгчетата бяла ряпа се оформят фунийки, във всяка се слага по лентичка червена люта чушка. Разпределят се върху салатата.

В средата на всяка порция се слага от отцедената от зехтина риба тон. Поръсва се със сухия риган, листенца магданоз и приготвения дресинг от лимоновия сок, пресования чесън, зехтина от консервата риба тон и сол на вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: