Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем с тиква и извара Пакман

Крем с тиква и извара Пакман

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Крем с тиква и извара Пакман
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Проявете въображение и зарадвайте всички вкъщи с вкусен крем с тиква и извара, аранжиран като световноизвестния пакман"

Необходими Продукти

  • извара - 300 г
  • тиква - 600 г
  • масло - 1/2 п.
  • захар - 5 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • банани - 1 резен
  • кестени - 4 бр. варени
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и изчиства. Реже се на парченца. Вари се. Когато се свари се изцежда. Маслото трябва да е на стайна температура. Тиквата и маслото се пасират. В голяма купа се натрошава изварата.

Добавят се двата вида захар и медът. Разбърква се. Постепенно се добавя към тиквата и се пасира отново.

Когато кремчето е готово се разпределя по равно в малки купички. Кестените се обелват и се ползват за духчета.

Стафидите се нареждат вместо точиците. Бананът се изрязва във формата на пакман. Сглобява се картина върху кремчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: