Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Апетитна тиква с извара

Апетитна тиква с извара

Апетитна тиква с извара
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Необичаен начин за приготвяне на тиква - с извара, разберете как да я приготвите лесно и бързо с рецептата по-долу"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г обелена
  • вода - 1 ч.ч.
  • извара - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • масло - 2 ч.л.
  • стафиди - 100 г
  • бадеми - 100 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата на кубчета и я сипваме в тава. Наливаме водата и я задушаваме във фурната на 200 градуса за 25 минути до омекване и изпарение на течността.

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме сметаната, изварата, млякото и ваниловата захар.

Върху топлата тиква разпределяме първо маслото, а след това изливаме сместа.

Връщаме във фурната и печем около 45 минути на 180 градуса.

След изпичане оставяме десерта да се охлади за 4-5 часа.

Сипваме по 3-4 лъжици от нашия десерт с тиква в чинийки и украсяваме със стафиди и нарязани на едро бадеми.

Сервираме апетитната тиква с извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: