Начин на приготвяне
Обелете ябълките, нарежете ги на тънки ленти. Изцедете сока на половин лимон и с него полейте ябълките. По този начин ще запазят цвета си и няма да потъмнеят.
В купа разбийте яйцата, прибавете 10 с.л. захар и бъркайте до пълното разтваряне на захарта. Прибавете киселото мляко и олиото. Отново разбъркайте.
Смесете сусамовия тахан и меда, прибавете и тях към сместа. Пресейте брашното и бакпулвера. Започнете да добавяте на части към кексовата смес.
Застелете тава (26 см) с хартия за печене. Изсипете сместа. Отгоре поръсете с канела. Подредете резенчетата ябълки, а върху тях нарязаните на едро орехови ядки. Накрая поръсете сладкиша с 3 с.л. кристална захар.
Сложете ябълковия сладкиш да се пече в леко загряна фурна на 160 градуса с вентилатор за 30 минути до суха клечка.
Добър апетит!