Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Напудрен ябълков сладкиш

Напудрен ябълков сладкиш

Напудрен ябълков сладкиш
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Забравете за кифлите - на мода са напудрените сладкиши"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 30 г. + за намазване
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. сок
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Поръсете ги с 2 с.л. захар, лимоновия сок и царевичното нишесте.

Намажете дъното на подходяща форма за печене с подвижен ринг, като предварително сте ги намазали с масло. Сложете тавата в хладилник.

През това време разбийте яйцата с помощта на миксер.

На тънка струйка прибавете захарта и продължете да разбивайте, докато сместа се сгъсти. Прибавете мекото масло и продължете да разбивате.

Сложете млякото и накрая брашното. Разбъркайте до хомогенност.

Накрая сложете содата, угасена в ябълковия оцет.

Извадете тавата, изсипете половината тесто, подредете ябълковите парченца равномерно и изсипете останалата част от тестото.

Изпечете в загрята фурна до 180 минути за около 30 минути.

Ябълковия сладкиш поръсете обилно с пудра захар.

Напудреният ябълков сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: