Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карамелизирани чушки

Карамелизирани чушки

Карамелизирани чушки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Карамелизирани чушки са чудесна гарнитура към месце или друго ястие по избор"

Необходими Продукти

  • чушки - 1/2 червена
  • чушки - 1/2 зелена
  • чушки - 1/2 жълта
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тиган 1-2 супени лъжици мазнина и загрейте. Измийте и изчистете чушките. Нарежете ги на тънки ленти. Сложете ги в загрятата мазнина.

Намалете котлона и изчакайте да омекнат и придобият лек карамелен загар (но не много), като бъркате периодично.

Сложете захарта, оцета и водата. Разбъркайте и затворете с капак. Оставете го за пет минути.

Отворете и изчакайте течността да се изпари. Изключете и сервирайте вашите карамелизирани чушки като гарнитура към ястие по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: