Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани Ядки

Карамелизирани Ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Карамелизирани Ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
13/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
4
"Домашни карамелизирани ядки, с които може да почерпите и гостите - ще има за тях, защото може да ги съхранявате в бурканче"

Необходими Продукти

  • сурови ядки - 100 г (орехи, пекан, лешници, бадеми)
  • захар - 150 г
  • олио - за намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира.

Сложете при карамела ядките, които сте избрали и могат да са всякакъв вид, и продължете да разклащате съда, за да се обгърнат изцяло от пласт карамел.

Сипете върху пласт хартия за печене или силиконова плака, по желание предварително намазнени.

При разстилането на ядките се старайте да не попадат по няколко на куп, а да са възможно най разделени. Действайте бързо, защото карамелът веднага се втвърдява.

Изчакайте да изстинат, преди да консумирате карамелизираните орехи (в случая).

Ако няма да похапвате карамелизираните ядки на момента, то добре е да ги намажете лекичко с олио или зехтин, за да се запазят за по-дълго време и да не омекват.

Съхранявайте ги в добре затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: