Начин на приготвяне
Отмерваме си ½ ч.ч. ориз и го измиваме под течаща вода много добре. В тенджерка на котлона слагаме 2 с.л. олио и 2 с.л. маргарин с масло да се сгорещи. Прибавяме ориза в тенджерката и го задушаваме. Оризът трябва да стане прозрачен. Бъркаме непрекъснато.
Намаляваме котлона и наливаме 1 ½ ч.ч вода и оставяме да ври на тих огън докато оризът си поеме водата. Посоляваме с 1 щипка водата. След като е готов, т.е да е пухкав и набъбнал, го дърпаме и слагаме вътре 1 с.л. маргарин с масло и разбъркваме.
Подправяме и с черен пипер на вкус и разбъркваме. Натрошаваме си сиренето в купичка. В друга купичка слагаме две яйца и ги разбиваме много добре с вилица. В купа смесваме ориза, яйцата, сиренето и разбъркваме добре.
Вътре слагаме и 1 щипка чубрица по желание за вкус и разбъркваме. Намазваме малка тава с 2 с.л маргарин с масло и слагаме две фини кори за баница, така че да излязат краищата ѝ. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица. Загръщаме краищата отгоре.
Вземаме две други кори и ги слагаме отгоре, като краищата подмушваме отдолу внимателно. Намазваме с 2 с.л. маргарин корите. Печем клина с ориз на 180 градуса в загрята фурна до загар. Вече готов родопският клин го режем на триъгълници и поднасяме. Да ви е сладко!