Начин на приготвяне
В дълбоко купа разбъркваме предварително залятите с гореща вода в равни количества и вече набъбнали овесени ядки, с гриса и пълнозърнестото брашно.
Добавяме кафявата захар, като предварително сме я разтворили в малко водичка, и хлебната сода заедно с ябълковия оцет. Измиваме, обелваме и нарязваме на много ситни кубченца ябълките. Прибавяме и стафидите или червените боровинки и овкусяваме с канелата на вкус.
В намазнена тавичка сипваме от сместа по една пълна чаена лъжичка за всяка сладка и поставяме по една стафида или червена боровинка отгоре за украса.
Печем овесените бисквити около 25 минути на 200 градуса.
Мекички овесени сладки с ябълки и сушени плодчета!
Чудно Вкусно!