Начин на приготвяне
Голяма тава намазваме с 2 с.л. олио с помощта на силиконова четка. В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме с лъжица. Смиламе орехи с помощта на машинка.
В друга купичка смесваме златните стафиди и смлените орехи и разбъркваме с лъжица.
Обелваме ябълките от кората и почистваме от семките. Настъргваме ябълките с едрото ренде в тава.
Отцеждаме сока от ябълките леко и ги объркваме с галетата, за да не са много мокри.
Разгръщаме корите за баница и си отделяме 6 по 2 бр. В две от корите наръсваме с ябълки равномерно. После ръсим с захар и канела. След това ръсим с орехи и стафиди.
Най-отгоре за завършек ръсим с по 2 с.л олио. Навиваме на руло. Така процедираме докато свършат продуктите. Редим рулата едно до друго в тавата.
Отгоре ръсим с 2-3 с.л олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем рулата като поизстинат с остър нож. Хапваме с щрудела с кафе. Да ви е сладко!