Начин на приготвяне
В купа се разбиват хубаво яйцата с 1 ч.ч. захар. Към тях се прибавя и олиото и 1 ванилия. Разбиват се до разтапяне на захарта и получаване на еднородна кремообразна смес.
В намазнена тава се започва да се редят по 2 листа кори, върху тях по няколко лъжици от яйчената смес и поръсваме със смлените орехи.
Така до приключване на продуктите, като завършваме само с кори отгоре. Нарязваме на желани от нас парчета и заливаме с разтопеното масло.
Пече се на около 200-220 градуса до готовност. Готовата сладка баница се оставя да изстине хубаво. Взема се другата 1 ч.ч. захар и се разтапя с 1 ч.ч. вода и 1 ванилия. Завира и с врелия захарен сироп се залива изстиналата баница.
Хубаво е да престои поне няколко часа, за да може да се напои добре.