Начин на приготвяне
Всяко парченце локум се реже на 6 малки парченца.
В съд се разбиват брашното, ½ ч.ч. от захарта, олиото, яйцата и бакпулверът, докато стане хомогенна каша.
Взема се лист кора, маже се със сместа с яйце с помощта на четка и се покрива с втори лист.
Парченцата локум се подреждат в тесния край на кората плътно и се навива на руло.
Готовите рула се редят в намазнена тавичка /правоъгълна/ и се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна до златисто.
Сиропът се приготвя от останалата захар, ванилията и 2 ч.ч. вода - ври, докато захарта се разтопи напълно.
Готовата сладка баница се оставя да изстине и се залива с горещия сироп. Оставя се за около 4-5 часа, за да поеме сиропа.
Разкошната сладка баница с локум е готова.
Коментари