Начин на приготвяне
Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене.
Замесете тесто за баница от 200 мл вода, оцета и брашното - ако се налага, може да увеличите количеството на брашното.
Разточете на две кори. Едната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло.
Печете клина в умерена фурна на 180 градуса до леко зачервяване на тестото.
Може да изпечете клина в тефлонов тиган, като го обърнете с помощта на дървена лъжица, за да се запече равномерно от двете страни.
Родопският клин е готов.
Коментари