Хариб на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Хариб на фурна
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чудесна рецепта за риба на фурна, от която може да се възползвате, защото ви я предоставяме сега"

Необходими Продукти

  • карагьоз - 6 бр. малък хариб
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 3 с.л
  • риган - 1 щипка, сушен
  • магданоз - 2 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си 6 бр. малък хариб (карагьоз) и го почистваме от вътрешностите. Послепочистваме рибата, като махаме главите и опашките. Почистваме люспите и хрилете. Измиваме добре рибките.

Осоляваме целите риби, включително и коремчето от вътре. Овкусяваме с черен пипер, сушен магданоз и ригън целите риби. Слагаме в тава фолио, голямо колкото и да се покрие след това рибата.

Намазваме с олио дъното. Отгоре нареждаме рибките и поливаме с олио. Нарязваме лимона на шайби и нареждаме върху рибките. Загръщаме с фолиото и печем на 200 градуса до готовност в загрята фурна. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: