Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хариб на скара с гарнитура

Хариб на скара с гарнитура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Хариб на скара с гарнитура
Снимка: Марияна
1 / 2
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Прясната риба не иска много - точните подправки, подходяща гарнитура и добре загрята скара"

Необходими Продукти

  • хариб - 20 бр. пресен
  • зехтин - за намазване на рибата
  • сол - за овкусяване на рибата
  • картофи - 1 кг.
  • лук - 1 бр. кромид
  • лимони - 1/2
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър - 4 с.л.
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си хариба. Махаме главите и опашките. Измиваме рибите със студена вода много добре. Осоляваме рибите. Слагаме ги в тавичка и отделяме на страна, за да си поемат солта.

Обелваме си картофите и ги измиваме. Слагаме картофите в тенджера и наливаме вода. Слагаме ги на котлона да се варят. Посоляваме. След като се сварят картофите, ги вадим и ги режем на кубчета. Слагаме картофите в дълбока купа.

Почистваме лука. Нарязваме на ситно 1 глава лук и го прибавяме при картофите. Измиваме и нарязваме на ситно копъра, добавяме и нето в купата. Изцеждаме сока на 1/2 лимон. Сока го слагаме и него при другите съставки заедно със зехтина и сол на вкус. Объркваме добре.

Загряваме си скарата. Намазваме си всяка от рибите със зехтин и слагаме на горещата скара да се пече. Печем рибите от двете страни.

Вече готови рибите разпределяме в чинии и сипваме гарнитура от картофена салата. По желание можем да поръсим черен пипер на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: