Лучени кръгчета с чеснов сос

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
11/10/2018
"Идеалното бирено мезе за всеки ден "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За лучените кръгчета
  • лук - 2 големи глави
  • брашно –200 г
  • бакпулвер - 1ч.л.
  • бира - 1 бутилка светла
  • мащерка - 3 - 4 стръкчета - липсва в метода
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • сол
  • олио
  • За чесновия сос
  • заквасена сметана - 150 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки с дебелина от 1 см. Бланширайте в тенджера с вряла вода за 1-2 минути, колкото да омекне и ципата може да се отдели. За да спрете процеса на готвене, извадете лука от тенджерата и го поставете в купа с ледено студена вода. Когато кръгчетата се охладят, отстранете ципата.

Пригответе панировката като смесите в купа брашното, чаена лъжичка бакпулвер и пушения червен пипер. Налейте бирата при сухите съставки и разбъркайте. Трябва да получите гъста паста.

Подсушете лучените кръгчета с хартия, за да полепне добре панировката. Овкусете ги със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно, потопете в бирената панировка и изпържете в силно нагорещена маслена баня.

За соса смесете в купа заквасена сметана със сол и настърган чесън и разбъркайте.

Сервирайте хрупкавите лучени кръгчета гарнирани с чесновия сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
23.01.2019 10:29
Страхотни...
0
0