Начин на приготвяне
Нарежете лука на филийки с дебелина от 1 см. Бланширайте в тенджера с вряла вода за 1-2 минути, колкото да омекне и ципата може да се отдели. За да спрете процеса на готвене, извадете лука от тенджерата и го поставете в купа с ледено студена вода. Когато кръгчетата се охладят, отстранете ципата.
Пригответе панировката като смесите в купа брашното, чаена лъжичка бакпулвер и пушения червен пипер. Налейте бирата при сухите съставки и разбъркайте. Трябва да получите гъста паста.
Подсушете лучените кръгчета с хартия, за да полепне добре панировката. Овкусете ги със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно, потопете в бирената панировка и изпържете в силно нагорещена маслена баня.
За соса смесете в купа заквасена сметана със сол и настърган чесън и разбъркайте.
Сервирайте хрупкавите лучени кръгчета гарнирани с чесновия сос.
Коментари