Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби Капрезе

Пълнени гъби Капрезе

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пълнени гъби Капрезе
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или първо ще опитате тези гъби и тогава ще им се обясните в любов"

Необходими Продукти

  • ЗА ЧЕСНОВОТО МАСЛО
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • ЗА ГЪБИТЕ
  • портобело - 5 - 6 бр. (или друг сорт гъби, подходящи за пълнене)
  • бейби моцарела - 150 г
  • чери домати - 150 г
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • ЗА БАЛСАМОВАТА РЕДУКЦИЯ
  • балсамов оцет - 50 мл
  • мед - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите. Загрейте бучка масло и запържете скилидките чесън, стръкчета мащерка, розмарин и босилек.

В друг съд на котлона пригответе соса като кипнете балсамовия оцет и меда. Изчакайте сместта да се сгъсти и редуцира.

Подредете гъбите в тавичка. Разполовете топчиците бейби моцарела и чери доматите. Намажете гъбите от двете страни с овкусеното чесново масло.

Разпределете остатъка от маслото върху гъбите. Поставете стръкчетата от маслото в тавата, за да продължат да отпускат аромат. Подредете парченца от моцарелата и чери доматите вътре в гъбите като ги застъпвате.

Поставете листенце пресен босилек във всяка гъба, овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете гъбите Капрезе в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути. Гарнирайте изпечените пълнени гъби с балсамовата редукция

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: