Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Капрезе с червено цвекло

Капрезе с червено цвекло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Капрезе с червено цвекло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Класическата салата Капрезе, но в темпераментен вариант с червено цвекло"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 350 г (1 глава)
  • моцарела - 250 г прясна
  • босилек - 30 г
  • кедрови ядки - 10 - 15 г
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 50 г на прах
  • зехтин - 70 мл + за поръсване
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - едра, люспеста, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете цвеклото и без да го белите, намажете коричката му с малко зехтин и сол, завийте плътно с алуминиево фолио и поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 20 минути или докато е напълно омекнало. Проверявайте с вилица и щом тя влиза с лекота в зеленчука, той е напълно готов.

Отвийте фолиото и докато е топло цвеклото, обелете коричката му. Това става с лекота само с пръсти. Измийте и подсушете.

Пригответе босилеково песто, като поставите в бендер листата от свежата подправка, половината от зехтина, чесъна и кедровите ядки. Пуснете да се смели за кратко и смесете с останалия зехтин и пармезана на прах или фино настърган.

Нарежете на шайби цвеклото и го овкусете с малко сол и лимонов сок. Моцарелата направете на същите и подобни по големина и дебелина шайбички.

Подредете в широка чиния под наклон кръгче цвекло, кръгче сирене. Може да го направите и в две отделни чинийки за индивидуални порции.

Залейте с босилеково песто, поръсете с още зехтин и едра люспеста сол.

Поднесете салата Капрезе охладена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Майстора си е майстор! Напълно си заслужаваш титлата Мастър Шеф!
04.12.2018 19:04
1