Начин на приготвяне
Обелете гъбите. Загрейте бучка масло и запържете скилидките чесън, стръкчета мащерка, розмарин и босилек.
В друг съд на котлона пригответе соса като кипнете балсамовия оцет и меда. Изчакайте сместта да се сгъсти и редуцира.
Подредете гъбите в тавичка. Разполовете топчиците бейби моцарела и чери доматите. Намажете гъбите от двете страни с овкусеното чесново масло.
Разпределете остатъка от маслото върху гъбите. Поставете стръкчетата от маслото в тавата, за да продължат да отпускат аромат. Подредете парченца от моцарелата и чери доматите вътре в гъбите като ги застъпвате.
Поставете листенце пресен босилек във всяка гъба, овкусете със сол и черен пипер.
Изпечете гъбите Капрезе в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути. Гарнирайте изпечените пълнени гъби с балсамовата редукция