Начин на приготвяне
Първо обелваме цитрусите от кората и ципите, като отделяме сегментите им. Бананът нарязваме на колелца.
Дресингът се приготвя, като разбъркаме сметаната с меда, настъргания на ситно джинджифил и канелата.
Карамелът приготвяме със сурови ядки, цели или нарязани на ситно, като орехите можете да замените с лешникови ядки или домашна гранола (по рецепта).
Поставяме захарта в тенджера, заедно с меда. Съставките къкрят на котлон с умерена температура, без да се разбъркват!
След като карамелът добие златист цвят изсипваме ядките в него и разбъркваме добре за около минута.
Накрая прибавяме маслото. Тайната за неговото присъствие като съставка в карамела е,
че ядките не слепват и много лесно ги разпределяме при изстиването им (особено лешниците).
Постиламе хартия за печене, върху която разстиламе ядките с карамела на възможно по тънък пласт. След като напълно се охладят, ги начупваме на парченца.
Готови сме с компонентите и можем да сглобим плодовата салата.
В купички за сервиране подреждаме резените цитрусови плодове, парченца от банана и гарнираме от плодовата салата с дресинга. Завършваме семплия десерт с парченце смокиня и стръкче прясна мента. Поръсваме салатата с карамелизираните ядки.