Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Пролетна салата с джинджифилов дресинг

Пролетна салата с джинджифилов дресинг

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пролетна салата с джинджифилов дресинг
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Салата е твърде непретенциозно име за тази разкошотия в чиния"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • зелена салата - 1 бр.
  • салата айсберг - 1/2 бр.
  • броколи - 1 бр.
  • пресен лук - 5 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 100 г
  • маслини - 50 г черни
  • семена - 50 г микс
  • За дресинга
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 1/2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 1/2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеленчуците и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят.

В салатиера накъсваме айсберга и зелената салата на малки късчета. Нарязваме магданоза, зеления лук и чушката.

Броколито накъсваме на розички и бланшираме за 3 минути. Непосредствено след това го поставяме в купа с ледена вода.

Отцеждаме го в гевгир и прибавяме към зеленчуците.

Към тях добавяме настъргания морков, маслините /използвам изчистени, на шайби/ и царевицата от консерва.

За дресинга смесваме описаните съставки и разбиваме до получаването на хомогенна смес.

Внимателно разбърквам зеленчуците. Преди поднасянето на салатата овкусяваме с дрейсинга и поръсваме с предварително запечените семена.

Съвет: Този джинджифилов дресинг е подходящ както за салати от листни зеленчуци, така и за задушени зеленчуци и студени меса.

В този случай заменям горчицата с 1 1/2 ч.л. соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: