Начин на приготвяне
Измиваме добре зеленчуците и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят.
В салатиера накъсваме айсберга и зелената салата на малки късчета. Нарязваме магданоза, зеления лук и чушката.
Броколито накъсваме на розички и бланшираме за 3 минути. Непосредствено след това го поставяме в купа с ледена вода.
Отцеждаме го в гевгир и прибавяме към зеленчуците.
Към тях добавяме настъргания морков, маслините /използвам изчистени, на шайби/ и царевицата от консерва.
За дресинга смесваме описаните съставки и разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Внимателно разбърквам зеленчуците. Преди поднасянето на салатата овкусяваме с дрейсинга и поръсваме с предварително запечените семена.
Съвет: Този джинджифилов дресинг е подходящ както за салати от листни зеленчуци, така и за задушени зеленчуци и студени меса.
В този случай заменям горчицата с 1 1/2 ч.л. соев сос.