Основен месен сос Велуте

MarianaMariana
Джедай
561
769
2k
07/09/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 419
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото масло. Когато омекне, се прибавя брашното, което също се запържва, но без да се зачервява.

Запръжката се разрежда с бульон, разбърква се добре, за да не останат бучки от брашното и се оставя да ври на тих огън, като непрекъснато се разбърква. При нужда се отпенва.

Оставя се сосът да се вари на тих огън около 15 минути, прецежда се и се отдавя да се охлади. По желание може да се разреди с прясно мляко или каймак.

Освен за основа при получаване на други сосове, този сос служи и за основа на разни кремсупи, като в този случай е препоръчително лукът да се замени с праз лук.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар