Основен месен сос Велуте

MarianaMarianaДжедай7720
07/09/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото масло. Когато омекне, се прибавя брашното, което също се запържва, но без да се зачервява.

Запръжката се разрежда с бульон, разбърква се добре, за да не останат бучки от брашното и се оставя да ври на тих огън, като непрекъснато се разбърква. При нужда се отпенва.

Оставя се сосът да се вари на тих огън около 15 минути, прецежда се и се отдавя да се охлади. По желание може да се разреди с прясно мляко или каймак.

Освен за основа при получаване на други сосове, този сос служи и за основа на разни кремсупи, като в този случай е препоръчително лукът да се замени с праз лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар