Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Класически сос Велуте

Класически сос Велуте

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Класически сос Велуте1 / 2
06/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Класически сос Велуте, подходящ за различни видове меса, риба и морски дарове"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 500 мл
  • сметана - 50 мл течна
  • сол
  • бял пипер - 1/4 ч.л. + черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка на умерен котлон се разтопява маслото. Към него при непрекъснато бъркане се прибавя брашното, а след това и част от бульона.

Разбърква се, докато се получи кремообразна смес.

На малка струйка се налива останалата част.

Прибавя се течната сметана, след което отново се разбърква.

Сосът се овкусява със сол и черен пипер.

Сосът Велуте е подходящ за птиче месо, риба и морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: