Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Основен рибен бял сос

Основен рибен бял сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Основен рибен бял сос1 / 2
23/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 300 мл рибен
  • брашно - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в затоплено олио, като се бърка с дървена лъжица непрекъснато, докато не добие златист цвят. Залива се с бульона. Разбърква се добре.

Посолява се и се вари на слаб огън 30 минути, като непрекъснато се маха пяната, която се образува.

Готовият сос се прецежда през цедка. Белият рибен сос е съставна част на почти всички други сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: