Начин на приготвяне
Може да започнете, като измиете зеленчуците. Накъсайте няколко листа айсберг в купата, обелете краставицата и я нарежете при айсберга, добавете маслините, като по желание може да ги изчистите от костилката.
Овкусете със зехтин и сол на вкус и разбъркайте, оставете настрана, докато приготвите яйцата. В тенджера сложете вода до половина и кипнете.
Когато заври, добавете оцета и с лъжица завихрете водата, като бъркате, в това време счукайте яйцето по средата и варете до желаната твърдост на жълтъка - обикновено 3-4 минути са достатъчни.
Това количество е за две салати, разпределете зелената салата в две чинии.
Отгоре поръсете със синьо сирене и нарязано на кубчета авокадо.
Завършете с яйцето най-отгоре
Коментари