Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с варени яйца и печен лук

Салата с варени яйца и печен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Една салата за неочаквани гости, когато нямате нищо друго в хладилника И да не забравим - много е вкусна"

Необходими Продукти

  • лук - 6 бр.
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • олио
  • оцет
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим лука и го слагаме в тавичка. Наливаме малко вода и печем в загрята фурна, като по време на печене обръщаме да се запече от всички страни.

Внимаваме в тавичката да има вода, за да не загори лукът. Готовия лук оставяме да се охлади и нарязваме на филийки.

Прибавяме счукани орехови ядки, нарязани на ситно варени яйца и подправяме с черен пипер, сол, олио и оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: