Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бекон и сос Бешамел

Лазаня с бекон и сос Бешамел

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Лазаня с бекон и сос Бешамел
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Нищо не може да се сравни с аромата на домашно приготвена лазаня, току що извадена от фурната"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • бекон - 150 г
  • моцарела - 250 г
  • пармезан - 250 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • мортадела - 150 г
  • индийско орехче - 1 бр.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сух тиган. Настържете пармезана. Нарежете моцарелата на филийки.

Когато беконът се запържи, намалете котлона, добавете маслото и изчакайте да се разтопи. Добавете брашното и бъркайте непрекъснато, за да не останат бучки. Сместа трябва да е с консистенция на гъста каша.

Налейте прясното мляко на струя по ръба на тигана и бъркайте, докато сосът се уеднакви и стане хомогенен. Овкусете с инидйско орехче, бял пипер и сол и оставете да заври отново и да се сгъсти достатъчно. Когато заври повторно, свалете от котлона.

Започнете да подреждате лазанята. Поставете Бешамел на дъното на съда. Подредете отгоре плътен пласт кори. Покрийте отново със сос. Подредете парчетата мортадела. Отново поставете сос Бешамел и покрийте с кори. Подредете моцарелата и покрийте с последен слой сос. Завършете с настъргания пармезан.

Изпечете лазанята на 200 градуса за час, докато придобие златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: