Начин на приготвяне
Пригответе Бешамелов сос, като разтопите маслото на огъня и прибавите постепенно 4 с.л. брашно. Бъркайте непрекъснато.
На тънка струя добавете млякото и бъркайте до сгъстяване. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте мазнината и задушете каймата. Добавете доматения концентрат с 1 ч.ч вода и оставете да покъкри.
За да сгъстите соса, разтворете 1 с.л. брашно с малко вода и добавете към доматеният сос.
На дъното на тава с незалепващо покритие сложете част от Бешамеловия сос, наредете ред кори, ред доматен сос с кайма.
Поръсете с настъргана Гауда, сложете от сметаната и така редувайте, докато наредите всички кори.
Най-отгоре залейте със Бешамеловия сос и запечете до златисто. Преди да извадите тавата, наредете парчета домат и настържете от сиренето.
Печете до разтопяването му. Нарежете на парчета и поднесете лазанята топла.
Домашната лазаня със сос Бешамел е готова.
Коментари