Хрупкави триъгълни банички с извара

29/11/2018
"Триъгълните банички с извара са поне два пъти по-вкусни от обикновените, знаехте ли го това "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 328
  • Преглеждания за месеца13006
  • Преглеждания за седмицата637
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в съда за плънката само едното яйце. Киселото мляко разбъркваме със содата и го прибавяме към яйцето след няколко минути, за да започне да работи содата. Добавяме хималайската сол и изварата и разбъркваме.

Ако корите са от най-фините - взимаме по две за баничка, ако са по-плътни - по една. Отваряме пакета и взимаме две кори, които разстиламе една върху друга.

Хоризонтално намазваме с помощта на силиконова четка шарлан- цяла лента по горния и долния край на кората. Обръщаме я с намазаното към долната кора и мажем шарлан по средата. Сгъваме ги на две по хоризонталната част.

Нанасяме плънката (зависи от броя на корите, падат се горе-долу по 3 супени лъжици плънка на баничка). Разстиламе, да има навсякъде, за да не е сухо. Взимаме долния ляв ъгъл и го прилепяме до горния край, за да стане триъгълник.

После левия горен го преместваме надясно. Пак горен ляв местим, този път обаче към долната страна и и останалата част подгъваме вътре под триъгълника. Последователността от стъпки в сгъването на баничките я има  подробно в снимките. Подреждаме триъгълниците компактно в плоска тава, намазана с шарлан.

Отново с помощта на силиконова четка намазваме с второто яйце отгоре всяка баничка и ги печем около 15 - 20 минути на 200 градуса. Невероятно вкусни и хрупкави, а също и много лесни за приготвяне - триъгълни банички! Много ароматни и нежни на вкус! Любими на децата!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар