Начин на приготвяне
Смесете в купа разбитите яйца с киселото мляко, олиото и изварата, посолете и разбъркайте до еднородна смес.
Разстелете корите за баница с широката страна към вас. Разрежете ги през средата на две равни части и ги съберете в едно.
Със сладкарска четка, потопена в олио, намажете първата кора леко, колкото да мине веднъж навсякъде по листа. Сгънете листа на две, получавате дълъг и тесен лист. В долния ъгъл му поставете 1 пълна с.л. от сместа и започнете да го сгъвате на триъгълник до края.
Поставете сгънатата баничка в тава намазана леко с олио, така процедирате със всички останали листи докато свършат корите и плънката. Намажете баничките с разбитите жълтък и олио и поръсете със сусам.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15 минути. Когато баничките добият желания от вас загар покрийте с алуминиево фолио до изтичане на определеното време.
Бързи, хрупкави и много вкусни банички със сусам.