Начин на приготвяне
Използва се целият праз и бялата и зелената част. Празът се разцепва по дължина на четири и след това се режи на ситно. После се задушава в малко олио до омекване, добавя се и доматеното пюре. Охлажда се и се добавят разбитите яйца и извара и натрошено сирене. Ако има нужда, посолявате.
Пакета готови кори разрязвам на парчета по 10-12 см ленти. Взимам два листа едно върху друго, като намазвам всяко листо с мазнина, слагам плънката в единия край и навивам на триъгълничета.
Когато плънката е в единия край, а не по цялата дължина на листа, триъгълните банички стават по-издути и когато ги хапваш се усеща вкусът на плънката.
Другото предимство на триъгълните банички е, че плънката е в единия край и при навиването, тя се завива много добре и не изтича отникъде при печенето.
Готовите триъгълници подреждам в тава за печене и отгоре намазвам с олио. Мажа леко малките банички с олио и поръсвам със сусам.
Пека Триъгълните банички с праз и извара в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато се зачервят - около 35 минути.