Начин на приготвяне
За да приготвим плънката сваряваме булгура във врящата вода с щипка сол, докато зърното омекне и си изпие всичката вода.
След като изстине го разбъркваме с подправките и смесваме с изварата и киселите краставички – нарязани на ситно.
Разстиламе корите и тъй като ще приготвяме мини триъгълничета (а не както обикновените – по-големи с по две кори) – ни трябва за всяка баничка по една кора.
Намазваме половината от първата фина кора – с шарлан (с помощта на силиконова четчица) и я сгъваме на две (така че да съберем тесните краища).
Намазваме отново с шарлан половината от правоъгълника и в същата посока прегъваме на две.
Разстиламе част от плънката (която предварително сме разделили на части, равни на броя на корите) и нагъваме на триъгълник.
Първо долния ляв ъгъл сгъваме и изравняваме с горната лента, за да стане триъгълник, повтаряме същото, докато стигнем до края на кората, който прегъваме навътре и тогава загъваме последно.
Процесът е същия и при останалите кори. Подреждаме ги в тава и намазваме отгоре и отстрани с шарлан. Изпичаме ги на 180-200 градуса за около 20-25 мин. до златиста коричка.
Чудни са топли и хрупкави!
Вкусни мини триъгълни банички с булгур и извара – за един засищащ обяд!