Нахутена супа с макарони

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7364k1k3k10
Нахутена супа с макарони
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • нахут - 1 консерва
  • макарони - 100 г сварени
  • вода - 12 чаши
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • магданоз
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и пиперката се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват без чесъна около 5-10 минути, след което се добавя и чесънът за още минута.

Налива се водата, слагат се подправките и се оставя да заври.

Когато заври, се добавя кубчето бульон и се намалява котлонът.

След като всичко е сварено, точно преди да се свали от огъня, се добавя нахутът, сварените макарони и се поръсва с магданоз. Макаронената супа се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: