Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с с макарони и праз

Пилешка супа с с макарони и праз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пилешка супа с с макарони и праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Топла и засищаща пилешка супа с макарони"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 100 г от консерва
  • целина - 200 г глава
  • гулия - 1 малка
  • макарони - 150 г
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна + смлян
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се слага в тенджера и се залива със студена вода.

Слага се 1 чаена лъжичка сол и се пускат дафиновият лист и зърната черен пипер. Вари се 60 минути.

Пилето се изважда от бульона, обезкостява се и месото се нарязва на парчета.

Бульонът се прецежда и се кипва със ситно нарязаните зеленчуци. След 5 мин. се прибавя грахът, а след него месото и макароните.

Посолява се и се подправя с черен пипер и магданоз. Пилешката супа се сервира топла.

Пилешката супа с с макарони и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава и лека супичка стана!
09.05.2023 23:30