Ябълков мармалад с желираща захар

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
29/11/2018
"Не се колебайте да отделите малко ябълки за домашен ябълков мармалад, гарантираме, че няма да ви стигне"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 209
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг
  • желираща захар - 1 кг
  • вода - 200 мл
* мерки и количества
Мармалад

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и чак тогава ги претеглете. Може да ги приготвите заедно с кората.

Необходимото количество е 1 килограм изчистени ябълки. Настържете ги и след това ги пасирайте до гладка смес.

Сложете ги в дълбока тенджера и добавете 200 мл вода. Варете 30-40 минути, като бъркате непрекъснато.

След като мине това време сложете желираща захар и варете още 15 минути.

За да сте сигурни в готовността на мармалада, сложете 1 с.л. от него в чиния и охладете. Ако сместа не се разлива, мармаладът е готов.

Разсипете го в тава или йенски съд и изчакайте да се охлади. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилник.

Подходящ е за директна консумация, както и за пълнеж на различни кифлички или сладкиши.

Така приготвен, ябълковият мармалад издържа няколко седмици в хладилник. Другия вариант е да го насипете в бурканчета и да го стерилизирате за 10 минути.

Да ви е сладко!

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар