Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Боровинков сладкиш с желираща захар

Боровинков сладкиш с желираща захар

Боровинков сладкиш с желираща захар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Събирайте всички приятели и заедно се насладете на вкуса на този боровинков сладкиш"

Необходими Продукти

  • боровинки - 500 г
  • желираща захар - 500 гр.
  • ром - 1 с.л.
  • бадеми - 1 ч.ч. натрошени
  • бисквита - 1 натрошена обикновена или Закуска, твърда
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. бяла, кристална
  • олио - ½ ч.ч.
  • газирана вода - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 с.л. / 2 прахчета
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се насипват с желиращата захар и рома, оставят се да преседят 24 часа в хладилник, като от време на време се разбъркват.

Престоялата плодова смес се изсипва в тавичка, моята е алпака - 14 см. Без мазнина на дъното!

Към нея се добавят натрошените бадеми и бисквита, разбърква се и се пече 20 мин. В предварително загрята до 200 градуса фурна /на реотани/

През това време разбиваме с миксер до бяло яйцата, бялата кристална захар и ванилията.

Добавяме олиото и газираната вода /аз ги слагам в 1 чаша – до половината олио и допълвам с газираната вода/.

Върху тази кипяща смес пресяваме брашното и бакпулвера. Разбъркваме с шпатула.

Трябва да се получи гъсто, но течно тесто, което внимателно изсипваме върху позапечените плодове /не трябва да се смесва, а да остане на слоеве/

Печем боровинковия сладкиш 40 минути във вече загрятата на 200 градуса фурна. След 20-тата минута, ако фурната ви е по-бърза, може да проверите тестото с дървено шишче.

Трябва да достигне тъмно златист цвят на плодовия сладкиш.

Отлепяме внимателно ръбчетата на тестото с шпатулата и обръщаме в подходяща чиния, докато е горещ.

Оставяме да изстине и захарта да желира.

Може да се сервира боровинков сладкиш с желираща захар с топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: