Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Сутляш»Тиквено жито с канела и орехи

Тиквено жито с канела и орехи

Тиквено жито с канела и орехи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Хапвайте, докато е топло тиквеното жито с орехи и канела"

Необходими Продукти

  • жито - 400 г (грухана пшеница)
  • тиква - 2 ч.ч. нарязана на кубченца
  • кафява захар - 5 - 6 с.л. Мусковадо
  • канела - 1 ч.л. равна
  • орехи - 1 - 2 шепи едро натрошени
  • вода - около 1 л / 1, 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В случай, че сме накиснали житото през нощта, можем да ги варим едновременно с нарязаната на средно ситни кубчета тиква, а ако не - първо слагаме груханата пшеница и след известно време тиквата.  

Варим до готовност около 20 минути. Овкусяваме с кафявата тръстикова захар, канелата и натрошените орехи и разбъркваме.

Сипваме по порциите (получават се 8 малки или 6 обикновени порции), като най-вкусно е да се поднесе топло. Чудно жито с орехи и канела и есенен вкус на тиква!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: