Начин на приготвяне
Измиваме зелките и ги нарязваме на ситно Може и да ги настържете, ако Ви е по-удобно, на ренде за чипс става най-фино.
Разбъркваме нарязаното зеле и започваме да пълним измитите буркани, като можем да използваме чуканче за лекото притискане. След това си разбъркваме солта в точната пропорция вода и заливаме зелето до гърлото на буркана.
Затваряме хубаво капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Хубаво е всеки ден да се разклащат, за да се имитира процеса на претакане и ферментирането да се ускори.
Лесна и бърза рецепта, с която след 3 седмици ще имате готово нарязано кисело зеле, което директно да изсипете в ястието, което готвите, и да го добавите сурово в салата и не само!
Коментари