Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Рязано кисело зеле в буркани без варене

Рязано кисело зеле в буркани без варене

Рязано кисело зеле в буркани без варене
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Половин час ви дели от рязаното кисело зеле без варене - нищо работа за страхотна гарнитура"

Необходими Продукти

  • За 1 буркан
  • зеле - 2 - 3 шепи (нарязано на ситно или 2 средни зелки за 12 - 13 буркана)
  • За соления разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелките и ги нарязваме на ситно Може и да ги настържете, ако Ви е по-удобно, на ренде за чипс става най-фино.

Разбъркваме нарязаното зеле и започваме да пълним измитите буркани, като можем да използваме чуканче за лекото притискане. След това си разбъркваме солта в точната пропорция вода и заливаме зелето до гърлото на буркана.

Затваряме хубаво капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Хубаво е всеки ден да се разклащат, за да се имитира процеса на претакане и ферментирането да се ускори.

Лесна и бърза рецепта, с която след 3 седмици ще имате готово нарязано кисело зеле, което директно да изсипете в ястието, което готвите, и да го добавите сурово в салата и не само!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Otto
Otto
Каква е трайността на така приготвеното кисело зеле? И при какви условия?
07.11.2024 14:06
Анонимен
Анонимен
Ко лко дни се разклаща?
26.10.2022 15:43
2
1
Покажи всички подкоментари