Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизиран лапад в буркани

Стерилизиран лапад в буркани

Стерилизиран лапад в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
24/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 буркан
"За всички, които обичат баници с лапад и през зимата - изпитана рецепта за стерилизиран лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан.

Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти. Отгоре слагаме една чаена лъжичка сол и затваряме буркана здраво с капачка.

Стерилизираме за 30 минути, след което изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.

Така стерилизиран, лападът има дълга трайност. Лесно се приготвя и може да се използва за пържене с яйца, готвен с ориз, а също така и за баници през зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: