Сок от червено грозде

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
01/12/2018
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 504
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грозде - 2 ч.ч. (хамбурски мискет)
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахваме дръжките на гроздето, набрано от градината, като отделяме само зрънцата.

Измиваме ги и ги сипваме в каната на блендера. Тъй като гроздето е достатъчно сладко, не е нужно да добавяме допълнителен подсладител.

Наливаме прясна вода до половината на количеството на гроздето и смиламе веднъж.

Добавяме още вода – колкото разреден искаме да е сокът. Смиламе още веднъж.

Прецеждаме течността през ситен метален гевгир, като така отстраняваме люспите и семките от гроздето. Прецедения сок наливаме в 3-4 чаши.

Прекрасен прясно изцеден гроздов сок – изумително сладък! Свеж и ароматен!

Пластмасова табла за сушене на чаши
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова табла за сушене на чаши
5.30 лв.
Виж ››

Висококачествена табла за сушене на прибори с практична решетка - удобството, което заслужавате

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар