Начин на приготвяне
Смесете и хубаво разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Нарежете банана на тънки кръгчета.
Затоплете леко прясното мляко. Потапяйте бисквитите в прясното мляко и подредете в тавичка.
Като подредите първия ред бисквити, сипете от крема и заравнете. Отгоре подрете кръгчета банан. Покапете с малко от разтопения шоколад. Повторете с втори слой бисквити и така докато продуктите свършат.
Завършете с крем, като украсите с разтопен шоколад. Поставете бисквитената торта в хладилника за час да се охлади.
С маскарпоне препоръчваме да опиташ и рецептите ни за чийзкейк с маскарпоне и тирамису с маскарпоне.
Коментари
Правя я често!
Банан не слагам, някой път ще пробвам и с него.
С бисквити Petit Beurre става най- добре, защото не поемат много прясно мляко.
Всичко останало е топ!