Начин на приготвяне
Разделям белтъците от жълтъците. Разбивам на пяна белтъците, прибавям захарта и отново разбивам много добре. Прибавям жълтъците, като бъркам в една посока.
Накрая прибавям брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипвам готовата смес в тава, намазана с олио и поръсена с брашно.
Пека в умерена фурна.
По същия начин приготвям и втория блат. Оставям блатовете да изстинат хубаво и украсявам на следващия ден.
Сиропа приготвям, като сваря водата, захарта и ванилията. Той също трябва да изстине.
Сиропирам първия блат и го намазвам с разбитата сметана.
Върху нея нареждам нарязания банан. Покривам с втория блат, сиропирам го и го намазвам със сметана.
Украсявам пандишпановата торта с настъргания на едро шоколад.