Сиропирана торта Пандишпан

редакция:
Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575583331
Сиропирана торта Пандишпан
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"От тази торта само по едно парче на човек се полага, защото е толкова вкусна, че може да се пристрастите към нея."

Необходими Продукти

  • За 2 блата
  • яйца - 12 бр.
  • захар - 24 с.л.
  • брашно - 24 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
  • ванилия - 3 пакетчета
  • За украсата
  • течна сметана - 500 мл
  • шоколад - 1 бр.
  • банани - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделям белтъците от жълтъците. Разбивам на пяна белтъците, прибавям захарта и отново разбивам много добре. Прибавям жълтъците, като бъркам в една посока.

Накрая прибавям брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипвам готовата смес в тава, намазана с олио и поръсена с брашно.

Пека в умерена фурна.

По същия начин приготвям и втория блат. Оставям блатовете да изстинат хубаво и украсявам на следващия ден.

Сиропа приготвям, като сваря водата, захарта и ванилията. Той също трябва да изстине.

Сиропирам първия блат и го намазвам с разбитата сметана.

Върху нея нареждам нарязания банан. Покривам с втория блат, сиропирам го и го намазвам със сметана.

Украсявам пандишпановата торта с настъргания на едро шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: